Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Borkai Zsolt: „A győriekért kívánok dolgozni a parlamentben”

– Gratulálok a gyõzelméhez, ami azzal jár együtt, hogy ön már nemcsak polgármestere, hanem országgyûlési képviselõje is a városnak.

– Köszönöm a választóknak, hogy megtiszteltek bizalmukkal. A közel huszonkétezer szavazat bizalom felém, de egyben óriási felelõsség is a számomra. Meggyõzõdésem, hogy a polgármesteri pozíció és az országgyûlési munka nem gyengíti, sokkal inkább kiegészíti, erõsíti egymást. Zalaegerszeg, Debrecen, Szeged, Szombathely polgármesterei országgyûlési képviselõként is rendkívül jól mûködtették városukat.

– Ön újonc lesz a parlamentben. Mire számít, milyen célokat tûzött ki maga elé?

– Gyõr polgármestereként a gyõriekért kívánok dolgozni a parlamentben, hiszem, hogy országgyûlési képviselõként még több lehetõséget tudok a városba hozni. Nemcsak a fejlesztésekre gondolok, hanem az önkormányzat frissítésére, a munkahelyteremtésre, gazdasági versenyképességünknövelésére is. Ha a tervek, elképzelések megvalósulnak, akkor nemcsak Gyõr, hanem az ország is hamarosan kilábal a kátyúból.
 

– Mi lesz az új parlament legelsõ és legfontosabb feladata?

– A Fidesz a kampány során meghatározott egy irányvonalat, amely az önkormányzatok átalakítását, a gazdaság élénkítését célozza meg. Ezek lesznek az elsõ megoldandó feladatok a parlamentben.

Személyes ügyemnek tekintem, sürgetõ feladatnak tartom az iparûzési adóval kapcsolatos hibák helyrehozatalát. A iparûzési adóbevételnek az APEH helyett ismét az önkormányzat kasszájába kell befolynia. Jelenleg alkotmánybírósági döntésre várunk az ügyben. Ha a veszprémi polgármesterrel közösen benyújtott beadványunk negatív döntésben részesül, akkor az országgyûlésben kell megtennem a szükséges lépéseket.

– Az életének van egy harmadik szelete is, a család. Kiszámolta már, hogy a városházi és a parlamenti munka mellett mennyi ideje jut rájuk?

– A családom örül a sikeremnek, de félt is az új kihívástól. A feleségem aggódik, hogy a  megsokszorozódó munka miatt hogyan mûködik majd a családunk. Én azt remélem, megtaláljuk a jó megoldásokat, de tudom, hogy az eddiginél sokkal nehezebb lesz, sokkal értékesebbé válik minden együtt töltött perc és óra. A vasárnapokat eddig is megpróbáltam a családommal tölteni, ezt ezután is így szeretném. Nincs fontosabb annál, hogy a család jól mûködõ egység maradjon, hogy együtt legyünk.

Győri Közélet IV. évfolyam 15. szám

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!