Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Műfüves sportpályával gazdagodott Marcalváros II.

Az MLSZ és a győri önkormányzat összefogásával valósult meg az új létesítmény az Arany János iskola mögötti területen…

 

„Győrben kiemelt figyelmet kap a sport, és ez nem csupán a versenysportra, de a szabadidősportra is igaz” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a pályaavatón. Hozzátette, nagyon fontos, hogy fiataljaink megszeressék a mozgást, mert csak így tudunk egészséges társadalmat nevelni. A győri sportinfrastrukturális fejlesztések – mint a marcalvárosi is – azt a célt szolgálják, hogy lehetőség nyíljon a mindennapos testmozgásra, a sportok széleskörű kipróbálására és űzésére.

 

 

Az ünnepségen részt vevő Dunai Antal, egykori olimpiai bajnok labdarúgó kiemelte, a Magyar Labdarúgó Szövetség eltökélt szándéka, hogy a kormányzat támogatásával országszerte minél több hasonló műfüves pálya valósulhasson meg. Hozzátette, amikor ő volt fiatal, még csak a libalegelő állt rendelkezésükre, ezért kéri a mai fiatalokat, hogy éljenek a lehetőséggel, és használják minél többet a most átadott pályát. A megnyitó díszvendége egyébként a mai napig jó barátságban van a labdával, a focista-palántáknak néhány trükköt is megmutatott.

 

Rózsavölgyi László a terület önkormányzati képviselője köszönetet mondott az önkormányzatnak és az MLSZ-nek azért, hogy megvalósulhatott ez a pálya, amely jól szolgálja majd az iskolás gyerekek és a városrészben élők mozgását. „Annál is inkább, hiszen a létesítmény a kiserdei futópálya mellett épült, így a szabadidő eltöltésének módjai egyre sokrétűbbé vállnak.”

 

A műfüves labdarúgópálya értéke 27 millió forint, amelyhez az önkormányzat 9 milliós önrészt biztosított.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!