Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

4300 fát ültetnek Győrben

Az idén ősszel 1300, az elkövetkező öt évben további 3000 fát ültetnek el Győrben.

 

Indul a város faültetési programja. – jelentette be Borkai Zsolt polgármester 2014. október 1-jén. Mint mondta, az önkormányzat számára kiemelten fontos az egészséges környezet fenntartása, ezért az idén ősszel 1300 fát ültetnek el a Győr-Szol Zrt munkatársai, majd az elkövetkező öt esztendőben évente további 600 darabot, ami évi 13 millió forintos kiadást jelent. „A program révén az elöregedett, kivágásra ítélt fákat így többszörösen is pótolni tudjuk.”

 

 

Fekete Dávid alpolgármester hozzátette, a program az egész várost lefedi, egy komplett fasor kerül például a közelmúltban átadott győrszentiváni Vonal út mellé, de a Belvárosban, Újvárosban, és valamennyi városrészben ültetnek majd fákat. A terület önkormányzati képviselőjeként üdvözölte a program indulását, amely jelképesen a Bercsényi ligeti fák ültetésével indult útjára.

 

Janák Emil a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési igazgatója kifejtette, Győrben 53 ezer fa található, amelyek állapotát folyamatosan figyelik. Hozzátette, cél az is, hogy elkészítsék Győr fa-kataszterét, és a nyilvántartásban minden fáról pontos információkat vezetnének.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!