Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Vonzó befektetői környezet Győrben

Városunk fejlesztéseit értékelte, és a jövő terveiről is beszélt Borkai Zsolt polgármester a Kereskedők Napján.

 

„A jövő Győrben épül mondat nem puszta szlogen, valóban nagyon komoly, jövőbe mutató fejlesztések zajlanak városunkban. Győr dinamikus fejlődésének motorja pedig az erős gazdaság.” – kezdte a polgármester, aki hangsúlyozta, az, hogy a munkanélküliségi ráta négy százalék alatt van, sokat elmond a lehetőségekről. Hozzátette, a Győrben működő vállalatok bővítési elképzelései, és az új betelepülők miatt a jövőben is szükség lesz a szakképzett munkaerőre. Ezzel kapcsolatban megemlítette a város, az egyetem, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint több vállalkozás gyümölcsöző együttműködését.

 

A gazdasági szereplőket érintő direkt lépések - mint például az iparűzési adó 1,8 százalékra való csökkentése – mellett az indirekt lépések is fontosak annak érdekében, hogy a város vonzó legyen a befektetők számára. A belvárosi felújítások elsősorban az itt élőknek történnek, de a turistákat is vonzzák, és ez igaz a ma már határainkon túl is ismert fesztiváljainkra is. Ezek a látogatókat is csalogató fejlesztések a szolgáltató szektor mozgásterét bővítik, a városban zajló nagyberuházások pedig az építőipart is erősítik.

 

A polgármester kitért a folyamatosan és dinamikusan növekvő turizmusra is. Mint mondta, a Győrben töltött vendégéjszakák száma a válság éveiben is jelentősen növekedett, és ez a növekedés ma már nem csak az üzleti, de a szabadidős turizmus miatt is van. Hozzátette, városunkban egyre erősödik a sport-turizmus is, amely a jelentős sportlétesítményi fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben még nagyobb lehetőségeket rejt magában. „2017-ben Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendezünk, aminek előkészítéseként 15 milliárdos állami támogatással olyan új létesítmények jönnek létre városunkban, mint a hamarosan elkészülő multifunkcionális csarnok, az 50 méteres versenyuszoda, vagy a teniszközpont, atlétikai pálya, judo- és tornacsarnok. Ezek a fejlesztések lehetővé teszik a világesemények Győrbe hozatalát – a közeljövőben például (a teljesség igénye nélkül) női kézilabda EB, női kosárlabda EB és 16 évesek sakkolimpiája is lesz városunkban – , de a győriek számára is jelentősen bővülnek a sportolási lehetőségek.”

 

A nagyberuházások mellett az egyes városrészek kiegyensúlyozott fejlesztésére is odafigyel az önkormányzat. Példaként említette a negyven éve várt szentiváni Vonal út kiépítését, a ménfőcsanaki iskolabővítést, vagy éppen a lakótelepeken a panelprogram önkormányzati támogatását. A jövővel kapcsolatban kifejtette, az önkormányzat szándéka, hogy a megkezdett úton haladjon tovább, folytassa azokat az infrastrukturális beruházásokat, amelyek még vonzóbbá teszik Győrt a befektetők és a turisták számára, azokat a fejlesztéseket, amelyek révén még élhetőbb lesz a város a győriek számára, valamint kiaknázni azokat a lehetőségeket, amelyeket az új sportlétesítmények rejtenek magukban.

 

Forrás: Gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!