Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Elkészült a Vonal út

„A Vonal út kiépítése régi igény a szentivániak részéről, hiszen a városrész megközelíthetőségének fontos eleme ez a szakasz.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, aki a beruházással kapcsolatban elmondta, az építkezés tisztán önkormányzati forrásból valósult meg, amelynek értéke mintegy 255 millió forint. Hozzátette, az új út nem csak pusztán a közlekedést teszi gyorsabbá és biztonságosabbá, de a városrész további fejlődése szempontjából is fontos.

 

Dr. Sik Sándor, Győrszentiván képviselője kifejtette, az itt élők 44 éve várták azt a beruházást, amelyet most az önkormányzat saját erőből megvalósított. Kiemelte, néhány hete avatták fel a kibővített Sugár úti óvodát, most pedig egy újabb álom vált valóra, amely nem csak az autósok számára, de a településrész bővülésének, gyarapodásának is új utat nyitott. Hozzáfűzte, a beruházás révén a jövőben új nyomvonalra kerülhet a szentiváni főcsatorna is, amely így három kilométerrel rövidebb úton juthat el a csatlakozási ponthoz, ami a csapadékvíz-elvezetés terén jelenthet sokat.

 

 

Fűke Péter a győri önkormányzat településfejlesztési főosztályvezetője kérdésünkre kifejtette, a 682 méter hosszú út két ütemben valósult meg. A 2013-as építkezés során az első szakasz 387 méter hosszban készült el, míg 2014-ben a településrész felőli 295 méterrel vált teljessé a beruházás. A kétszer egysávos út déli oldalán kiemelt szegélyt építettek, emellett találhatók a közvilágítás kandeláberei, majd pedig a kétszer egysávos kerékpárút az úttesttől elkülönülve. A főosztályvezető kifejtette, annak érdekében, hogy a jövőben új nyomvonalra kerülhessen az említett főcsatorna, már beépítették azt a keretelemet, amely az út alatti átfolyást teszi lehetővé.

 

A városrész lakói nevében a szentiváni Czifrik Imre mondott köszönetet. Kiemelte, az itt élők munkába jutása, és a mindennapi élet szempontjából is hatalmas könnyebbséget jelent az út elkészülte, amit valóban évtizedek óta vártak már, nem csak a szentivániak közlekedését teszi egyszerűbbé, de egyben tehermentesíti a jelenleg nagy forgalmú Váci Mihály utat, és új lehetőségeket is nyit a városrész további fejlődése előtt.

 

Forrás: Győrplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!