Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Megyénkben is eredményes az Erzsébet-program

Csak Győrben több mint 45 ezer munkavállaló fizethet Erzsébet-utalvánnyal, és több ezren jutnak el a programnak köszönhetően nyaralni…

 

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Erzsébet-program Győr-Moson-Sopron megyei eredményeit 2014. szeptember 8-án, hétfőn értékelték városunkban.

 

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke országos kitekintést adott a programmal kapcsolatban. Mint mondta, Erzsébet utalvánnyal ma már több mint kétmillióan fizetnek, ezt a lehetőséget 46 ezer munkáltató és 58 ezer elfogadóhely biztosítja. Az alapvető élelmiszerek 8,5-százalékát ezzel az utalvánnyal fizetik a vásárlók. A Szociális üdülési lehetőség négyszázezer ember érint, ebből 43 ezer nagycsaládost és 34 ezer nyugdíjast. A program 504 ezer vendégéjszakát generált a hazai turizmusban.

 

Borkai Zsolt polgármester a megyei és a győri adatokat ismertette. Ezek szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatokra megyénkből 2013-ban több mint 3000 fő, míg 2014-ben már közel 4000 fő kapott üdülési lehetőséget, közülük ezren győriek. Erzsébet-táborba kétszáz gyermek juthatott el, akik olyan neves sportolók szakmai irányításával tölthették az időt, mint Kovács „Kokó” István, Erdei Zsolt, Kovács Ágnes, Nagy Tímea, Szávay Ágnes vagy Vincze Ottó. 2013 novemberében másodszor indult útjára az Erzsébet-vetélkedő, amelyre több mint 500 csapat regisztrált a 7-12. osztályos Kárpát-medencei gyerekek köréből. Magyarország szinte összes megyéje mellett Felvidék, Erdély, sőt Burgenland is képviseltette magát. A végső győztes megyénkből került ki, a mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskola csapata nyerte a versenyt. Az Őszi kirándulás pályázat 9000 gyermek számára biztosít háromnapos osztálykirándulást. Az Erzsébet-program keretében gyermekenként csupán 1000 forintot fizetnek a szülők a két éjszakai szállásért és a teljes ellátásért, de ez az összeg egy szervezett programot, koncertet vagy színházi előadást is magában foglal. Megyénkből közel 200 gyermek számára nyílt lehetőség a kirándulásra, Győrből pedig 12 gyermek, a Bárczi Gusztáv Iskola tanulói indulnak szeptember 11-én, csütörtökön a Balaton partjára.

 

A polgármester hangsúlyozta, az Erzsébet-utalványt Győrben több mint 800 munkáltató adja rendszeresen több mint 45 ezer munkavállalójának, a megyében pedig kétezernél is több munkáltató mintegy 83 ezer munkavállalónak biztosítja a juttatást. Győr-Moson-Sopron megyében az utalvány kibocsátásának kezdetétől napjainkig több mint 15 milliárd forint értékű utalvány megrendelés történt.

 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő hozzáfűzte az Erzsébet-program Magyarország egyik sikertörténete. Arról szól, hogy képesek vagyunk gondoskodni azokról, akik rövidebb-hosszabb ideig kiemelt figyelemre szorulnak. „Az Erzsébet-utalvány, és a ráépülő Erzsébet-program Magyarország megújulásának egyik fontos mérföldköve és fontos szimbóluma is egyben. Példát mutatva azzal, hogy egy kormány lehet szociálisan elkötelezett úgy, hogy ezt nemcsak szavakban hangoztatja, hanem tettekben meg is valósítja az elképzeléseit.„ A képviselő a nyugdíjasok részére az idei évben elsőként meghirdetett fürdőpályázatot is megemlítette, amelynek keretében a Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdőben 2014. március 1-je óta több mint 1000 alkalommal váltottak belépőket. Simon Róbert Balázs emlékeztetett arra, hogy ma már határainkon túl, a székelyföldi Ivóban is működik Erzsébet-tábor, így a határon túli magyar gyerekek is üdülési lehetőséghez juthatnak.

 

Forrás: Győrplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!