Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

A legjobb fiatal vívók seregszemléje Győrben

A Vívó Európai Kadet körversenyre 40 ország mintegy 600 fiatal sportolója érkezik városunkba. A magyarok is jó eséllyel indulnak.

 

Szeptember 13-14-én rendezik a győri Egyetemi Sportcsarnokban azt a körversenyt, amelyen a 17 éves korosztály legjobbjai vesznek részt. A viadal egyébként csak nevében európai, a világ minden tájáról érkeztek nevezések, az Egyesült Államokból például 80 fős különítmény érkezik.

 

A rendezvény sajtótájékoztatóján Borkai Zsolt polgármester elmondta, Győr kiemelt figyelmet fordít a sportra, és évről évre jelentős nemzetközi versenyeket is rendez. A közelgő, 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó, állami támogatással megvalósuló létesítményfejlesztések révén a jövőben a korábbiaknál is rangosabb eseményeknek adhatunk helyet, de addig sem lesz hiány a nagyszabású világversenyekben. Példaként említette a közeljövő rendezvényei közül a karate VB-t, a női kézilabda Európa-bajnokságot, a női kosárlabda EB-t, vagy a maratoni kajak-kenu VB-t. Hozzátette, a vívósportnak jelentős hagyományai vannak Magyarországon, ezért a város szívesen látja vendégül a jövő bajnokait.

 

 

Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség alelnöke kifejtette, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként is elkötelezett támogatója a vívás erősítésének, és polgármesterként is rögtön a rendezés mellé állt. Kiemelte, a győri verseny a korosztály legrangosabb eseménye, ezért aki kilátogat a versenyre, az nagy eséllyel láthatja a 2020-as olimpia dobogósait is. Az alelnök a vívósport jövőjével kapcsolatban hangsúlyozta, a szövetség célja a vidéki bázisok kiépítése, amelyek egyike épp Győr lehet, a mostani Európa-kupa pedig kedvet csinálhat a győri fiataloknak, hogy a vívást válasszák sportáguknak.

 

A tájékoztatón jelen volt egy fiatal magyar reménység, Pásztor Flóra is, aki a nanjingi ifjúsági olimpián hatodik lett, kadet VB-n egyéni bronzérmes. A versenyző kifejtette, az ifjúsági olimpia nagy élmény volt számára, de a 6-ik helynél előbbre szeretett volna végezni. Hozzátette, ezúttal a győzelemmel lenne maradéktalanul elégedett, bár tudja jól, hogy nagyon erős lesz a mezőny Győrben.

 

Szetey András a szövetség kommunikációs igazgatója a verseny lebonyolításával kapcsolatban elmondta, szeptember 13-án reggel 8 órakor kezdődik a férfi tőr, 12 órakor a női tőr versenye, vasárnap 9 órától a férfi párbajtőrözőket láthatják a kilátogatók. Kiemelte, a magyar fiatalok kitűnő idényen vannak túl, hiszen a nemzetközi versenyeken 22 érmet, köztük 7 aranyérmet szereztek, ezért bizakodva várják a győri megmérettetést is. A verseny mindkét napjára ingyenes a belépés, mindenkit nagy szeretettel várnak az Egyetemi Csarnokba.

 

forrás: Győrplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!