Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Elkészült a Sugár úti óvoda bővítése

A győrszentiváni gyerekek egy modern, mégis otthonos intézményt kaptak…

 

 

Borkai Zsolt polgármester a megvalósult fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, a bővítéssel egy olyan huszonegyedik századi létesítménnyel gazdagodott a városrész, amely nem csak orvosolja a dinamikus ütemben gyarapodó Győrszentiván férőhely-problémáit, de minden igényt kielégítően biztosítja az akadálymentes környezetet a fogyatékkal élők számára. A polgármester hozzátette, Győrszentiván folyamatos fejlődése révén a fiatal családok egyik kedvelt célpontja, ezért a növekvő gyermekszám tette indokolttá a beruházást, amelyet az uniós támogatás mellett az önkormányzat finanszíroz.

 

 

Dr. Sík Sándor, a településrész önkormányzati képviselője hozzátette, az idén számos, az itt élők számára régóta várt beruházás valósult meg, amelyek közül az egyik az óvoda bővítése. A képviselő emlékeztetett arra, hogy nem is olyan rég ugyanebben az utcában avatták fel az idősklub új épületét, amely szintén azt mutatja, a városrész ellátottsága folyamatosan nő.   A Sugár úti óvoda bővítése Győrszentiván egyik „kellemes problémáját” a gyermeklétszám jelentős növekedése miatti férőhelyek kérdését oldja meg, ráadásul egy újabb nívós létesítménnyel gazdagítja a városrészt.

 

Fortuna Lászlóné a Győrszentiváni Óvoda óvodavezetője köszönetet mondott a fejlesztésért az önkormányzatnak, mint mondta, ezzel sok szentiváni óvodás, szülő és dolgozó álma vált valósággá. A korszerű és jól felszerelt létesítmény a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését kiválóan szolgálja, és kitűnő hátteret biztosít a kicsik egyéni fejlesztésére is.

 

 

A Sugár utca 40. szám alatt található tagóvoda bővítése keretében a korábban két csoportszobát és kiszolgáló helyiségeit magában foglaló, alig több mint kétszáz négyzetméteres épületet mintegy ezer négyzetméterrel bővítették. Négy új csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket, egyéni fejlesztő szobát, nevelőtestületi szobákat, tornaszobát, aulát alakítottak ki, emellett az óvoda játszóudvara is megújult. A foglalkoztatók közül kettőben fix indukciós rendszert építettek ki, a tornaszoba padlójába épített hurok pedig a nagyobb óvodai rendezvényeken segíti majd a hallássérültek tájékozódását. A játszóudvarra új, készségfejlesztő játékok kerültek, és az óvoda működéséhez szükséges eszközbeszerzés során is arra törekedtek, hogy minél szélesebb körű pedagógiai program megvalósítására nyújtson lehetőséget. Az egyéni fejlesztő szoba nyugodt környezetet biztosít azoknak a foglalkozásoknak, amelyek célja, a felzárkóztatás az iskoláskor eléréséig.

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen vett részt a „Nevelési intézmények fejlesztése” című, NYDOP-5.3.1/B-12 kódszámú pályázaton „A győrszentiváni Sugár úti óvoda 40. sz. épületének átalakítása, felújítása, bővítése” címmel. A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív program pályázatán a város 200 millió forintos támogatást nyert, de az önkormányzat a megvalósításhoz további 220 millió forintot biztosított.

 

Forrás: Győrplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!