Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Idén is ingyenes kisiskolás kezdőcsomag Győrben

Minden győri elsős kisdiák megkapja azt az ingyenes kisiskolás kezdőcsomagot, amellyel Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta a tanévkezdést szeretné megkönnyíteni a családok számára.

 

Borkai Zsolt polgármester 2014. szeptember 1-jén adta át a Győri Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskola kiselsőseinek a város ajándékát. „A szeptemberi tanévkezdés minden gyermekes családban többletkiadással jár. Az önkormányzat azzal is próbál a terheken enyhíteni, hogy az elsősök számára évek óta térítésmentesen biztosítja azt az induló csomagot, amely nem csupán a füzeteket, de többek között órarendet, rajzlapokat, számolókorongot, színes ceruzákat, festéket, ecseteket, ragasztót, papírcentit és radírt is tartalmaz. – mondta el a polgármester.

 

 

Az összeállítás az idén egy igazi különlegességet is tartalmaz, méghozzá a Győri Meséskönyvem foglalkoztató füzet-sorozat harmadik részét, amely verses, játékos formában mutatja be Hugoo kakas vezetésével a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sportágait a gyerekeknek. Érdekesség, hogy a kiadvány verseit és játékait az önkormányzat Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztályának munkatársai írták, készítették.

 

A polgármester azt is elmondta, bár már nem az önkormányzat az iskolák fenntartója, a város nem engedi el az oktatási intézmények kezét, hiszen ez esetben is a győri fiatalok neveléséről, jövőjéről van szó. Az önkormányzat ezért elsősorban a tanulás fizikai körülményeinek javításával tud hozzájárulni a színvonalas oktatás fenntartásához, ezért a nyáron több száz millió forint értékben történtek felújítások, karbantartási munkálatok a győri oktatási intézményekben.

 

Az ajándékért Szöllősi Zoltánné igazgató mondott köszönetet. Kiemelte, az iskola nap mint nap érzi azt a figyelmet és gondoskodást, amit az önkormányzat tanúsít az oktatási intézmények iránt. Az idén egyébként több mint 1500 kiselsős kezdi meg tanulmányait Győrben, és a füzetcsomag mindnyájukhoz eljut, függetlenül attól, hogy állami, egyházi, vagy alapítványi iskolákba járnak. A támogatásra Győr városa 2,5 millió forintot különített el a költségvetésében.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!