Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Borkai Zsolt: Győr is jobban teljesít

Magyarország mellett Győr is jobban teljesít, a folyamatos gazdaságfejlesztés eredményeként a város rendkívül dinamikusan fejlődik, s Magyarország egyik fő motorja – jelentette ki Borkai Zsolt polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet az épülő uszodában tartott Simon Róbert Balázs győri országgyűlési képviselővel. Utóbbi arról beszélt, soha ennyi állami és uniós fejélesztési forrás nem érkezett még a városba, mint az elmúlt négy évben.

 

Borkai Zsolt kiemelkedően jól teljesítő ágazatnak nevezte a gépgyártást, a járműipart és a turisztikát. Az ipari park folyamatos fejlesztése pedig azt jelzi, van potenciál Győrben.

 

Három százalék környékén van a munkanélküliség a városban, itt nem a munkahelyteremtés jelent gondot, hanem az, hogy megfelelő szakemberekkel ellássuk a munkaerőpiacot – hangsúlyozta Borkai Zsolt, s elmondta azt is, a 2017-ben Győrben megrendezendő Európai Ifjúsági Olimpia fesztivál helyzetbe hozta az építőipart. Épül az uszoda és a multifunkciós csarnok.

 

A polgármester szerint az októberi önkormányzati választás tétje és célja az, hogy folytatni tudják a nyolc éve megkezdett munkát, amely a győriek támogatása nélkül nem jöhetett volna létre.

 

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmondta, az első negyedéves növekedést tekintve az uniós országok között az első háromban van a magyar gazdaság. Már nem csak a feldolgozóipar, hanem a mezőgazdaság és az építőipar is jelentősen hozzájárul a gazdaság bővüléséhez.

 

Soha ennyi állami és európai uniós fejlesztési forrás nem érkezett még Győrbe, mint az elmúlt időszakban és erre számíthatunk a következő években is – fogalmazott a győri országgyűlési képviselő

 

Simon Róbert Balázs részletesen is kifejtette a győri nagyberuházásokhoz adott állami támogatásokat. E szerint az uszoda építéséhez 3,2 milliárd, a multifunkcionális csarnok létrejöttéhez pedig 4,9 milliárdot ad az állam. A lüktető belváros projektet egymilliárddal, az újvárosi szociális városrehabilitációt 1,3 milliárddal, a Baross híd felújítását pedig 1,4 milliárd forinttal támogatja a kormány.

 

Borkai Zsolt polgármester személye és nyolc éves városvezetői tapasztalata garanciát jelent arra, hogy az októberi önkormányzati választások után is dinamikus maradjon Győr fejlődése – fogalmazott az épülő új győri uszodában tartott sajtótájékoztatón Simon Róbert Balázs.

 

Forrás: Győrplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!