Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Modern tekepálya Győrben

A tekesport új bázisa készült el a Győr-Szol Zrt. beruházásaként a társaság Orgona utcai telephelyének területén.

A jelenlegi legmodernebb technológiával készült létesítményt 2014. május 27-én, kedden adták át a sportolóknak. Az avatóünnepségen Borkai Zsolt polgármester elmondta, olyan pálya épült, amely nemcsak az élsportolóknak szolgálhat méltó otthonául, hanem a tömegsportnak is fontos helyszíne lehet. Emellett kifejezte reményét, hogy a jelenlegi négy pálya a jövőben további néggyel bővülhet.

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, a komoly hagyományokkal és eredményekkel bíró tekesport megérdemelte ezt a létesítményt, amely mintegy százmillió forintból készült el nem egészen hat hónap alatt. Mind mondta, arra törekednek, hogy létesítmény önfenntartóvá váljon.

 

 

A pálya a férfi Szuperligában szereplő Győr-Szol TC tekecsapatának lesz az otthona, emellett bázisa lehet az utánpótlás-nevelésnek, és alkalmat teremthet a helyi intézményeknek, közösségeknek, hogy megismerkedhessenek a sportággal. Az együttes eddig Répcelakon játszotta hazai mérkőzéseit, az új létesítménnyel elbúcsúznak az albérlettől.

A rendezvényen részt vett Szarvas Balázs, a szövetség versenybizottságának elnöke, aki Németh Gábor, a Győr-Szol TC elnökének társaságában átadta az érmeket a bajnoki harmadik helyezett ificsapatnak. A világbajnokságon is remekül szereplő ifj. Horváth Péter és ifj. Brancsek János külön ajándékokat vehetett át Borkai Zsolttól, aki később a tekepályát is kipróbálta, a Győri Audi ETO KC vendégként érkező játékosaival és edzőjével együtt.

 

Győrplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!