Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Szombaton Föld Órája!

A villany lekapcsolásával mi is csatlakozhatunk a WWF kezdeményezéséhez! Győrben több kiemelt helyszín is sötétségbe borul.

 

A WWF idén már 8. alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb civil önkéntes akcióját, a WWF Föld Óráját, amelynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. A csatlakozóktól mindössze annyit kérnek, hogy március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára kapcsolják le a világítást otthonukban. A szervezők ezzel a környezettudatos gondolkodásmód fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az emberiség igényei jócskán meghaladják Földünk eltartó képességét, ugyanis közel 40 éve több erőforrást használunk fel, mint amennyit a bolygó biztosítani tud. Jelenleg 1,5 Földre lenne szükségünk, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég a világnépesség szükségleteinek kielégítésére. – állítják a kezdeményezők.

 

A WWF Föld Órája 2007-ben egyetlen város részvételével indult, ám az ausztrál város, Sydney mellé azóta több, mint 6000 település csatlakozott, és 2013-ban kétmilliárdnál is többen oltották le a lámpákat otthonukban, jelezve ezzel, hogy gondot viselnek környezetükre.

 

Az akcióban évről-évre városunk is részt vesz, az idén a Városházánál, a Jedlik Ányos hídon, a Széchenyi téren, a Rába parton a Várfal sétányon, valamint a Káptalan dombon a Bazilikánál kapcsolják le a díszvilágítást. Persze mindenki csatlakozhat a kezdeményezéshez a maga módján, és nem csak azzal, hogy erre az egy órára lekapcsolja a villanyokat, hanem azzal is, hogy egész évben figyel az energiatakarékosságra. Magyarország idén 3. alkalommal hirdeti meg a Föld Órája Fővárosa versenyt. A megmérettetést az a magyar település nyeri meg, amelynek arányaiban a legtöbb lakója csatlakozik a WWF Föld Órája akcióhoz. (Regisztráció és további információk: www.foldoraja.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!