Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Szocsi 2014: Közgyűlés után fogadalmat tett a Magyar Olimpiai Csapat

A MOB hétfői közgyűlését követően - melyen elfogadták a Szocsiba utazó Magyar Csapat személyi összetételét és a 2014-es költségvetést -, ünnepség keretében fogadalmat tettek a XXII. Téli Olimpiai Játékokra utazó magyar sportolók.

 

A MOB közgyűlése a Szocsiban résztvevő Magyar Olimpiai Csapat és küldöttség személyi összetételét egyhangúlag elfogadta, így összesen 16 magyar sportoló utazik az ötkarikás játékokra.

A MOB, Borkai Zsolt vezette elnöksége, egy héttel ezelőtti ülésén tett javaslatot a szervezet költségvetésére, a közgyűlés az előterjesztést szintén egyhangúlag fogadta el, a szervezet idén, 11 milliárd 613 millió forinttal gazdálkodhat.

„Történelmi költségvetés elfogadása előtt állunk, olyan összefogás eredménye kell, hogy legyen, ami nem csak a sportot, a társadalmat segíti. Ez a költségvetés nagy célokat szolgál' - fogalmazott a költségvetési szavazás előtt Kiss Norbert, az EMMI helyettes államtitkára, aki egyben megköszönte a MOB munkáját.

A közgyűlést követően megállapodást írt alá Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Hivatal Péter, a Metropol vezérigazgatója. Az együttműködés keretében a Metropol a Magyar Csapat gyémánt fokozatú támogatója.

A közgyűlés után ünnepélyes keretek között tett olimpiai fogadalmat a csütörtökön Szocsiba utazó Magyar Csapat, az eskü szövegét Regőczy Krisztina, olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázó mondta a sportolók előtt. A 16 sportoló közül egyedül Berecz Anna, Alaszkában tanuló és készülő alpesi síző nem tudott részt venni az eseményen.

Borkai Zsolt MOB-elnök kiemelte, habár a téli olimpián Magyarország nem annyira eredményes, mint a nyárin, de kivívni az indulási jogot legalább annyira felemelő érzés.

'Azt gondolom, az ember életében vannak felemelő és csodás pillanatok. Ilyen pillanat az is, amikor valakinek esélye és lehetősége van arra, hogy egy olimpián részt vegyen. A nyári olimpiai játékok mellett a téli olimpiai játékok Magyarországon nem olyan eredményesek. Amikor tehetségről, szorgalomról és kitartásról van szó, akkor épp olyan nagy dolognak lehet és kell is tartani azt, hogy valaki kijut az olimpiára. Persze ilyenkor a versenyzőknek egy kicsit vissza kell tekintenie, és köszönetet kell mondania. Köszönetet a családnak, a támogatónak, edzőknek, műhelyeknek, szakosztályoknak, vagyis azoknak, akik segítették és támogatták őket a nehéz pillanatokban. Legyünk őszinték: ahhoz, hogy valaki kijusson az olimpiára, erőfeszítés, küzdelem, kitartás és akarat kell. A mi sportolóinkban ezek a tulajdonságok megvannak. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként szeretnék köszönet mondani a kormánynak, amely soha ekkora támogatást nem adott a magyar sportnak. Két téli sportág is részesül ebben a támogatásban: a jégkorong és korcsolya. Várjuk azt, hogy a magyar olimpiai csapat Szocsiban eredményes és sportszerű versenyzéssel vívja ki a magyar emberek elismerését. Abban a pillanatban kell a legjobbat, a legnagyobbat nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy mindenki érzi azt, hogy az a teljesítmény, amivel kijutott az olimpiára, az teljesíthető, sőt fokozható. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” - mondta köszöntőjében Borkai Zsolt.

Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára azt kérte a magyar indulóktól, hogy 'nagy lélekkel és szívvel' versenyezzenek Szocsiban.

„Mindig megható egy fogadalomtétel, hiszen a legjobb teljesítményre esküsznek fel a sportolók. A MOB jelmondata úgy szól, a 'sport mindenkié'. Aki sportol, az megtanul győzni, mindenki megtanul győzni, aki a sportban kipróbálja önmagát. Vannak olyan sportolók, akik nem csak saját magukat képesek legyőzni, de versenytársaikkal szemben is képesek megmérettetni magukat. Az olimpia többek között erről szól. Bízom benne, hogy színvonalas olimpiának lehetünk részesei, sok-sok sikerrel és örömmel, bízom benne, hogy az orosz szervezők mindent megtesznek versenyzőink biztonságáért' - fogalmazott Simicskó István.

Az ünnepségen a Jégkorszak Sportegyesület két ifjú növendéke a Larus Étterem alkalmi jegén látványos bemutatóval, a MÁV Szimfonikusok kvintettje rézfúvós előadásával köszöntötte a Szocsiba utazó sportolókat és edzőket. A szervezők levetítették a MOB támogatója, az MTVA archívuma által összeállított téli olimpiai visszatekintő filmet is.

A fogadalomtétel jó alkalom volt arra, hogy elismerésben részesítsék a 2013-as, trentói Universiadén érmet nyert sportolókat. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke és Szabó Bence MOB-főtitkár Knoch Viktor, Burján Csaba, Béres Bence, Oláh Bence, Lajtos Szandra, Keszler Andrea, Heidum Bernadett és Kónya Zsófia rövidpályás gyorskorcsolyázónak adott át emlékplakettet.

 

Az eseményen a P&G 'Köszi Anyu!' kampányának keretében a sportolók édesanyjukat köszöntötték. A Magyar Csapat tagjai nevében Szabó Milán külön fogadalommal köszönte meg az édesanyáknak a hosszú évek fáradhatatlan munkáját és önzetlenségét.

„Szülői támogatás nélkül nem válhatunk élsportolóvá' - mondta a 'Köszi Anyu!' kampány magyarországi követe.

Az ünnepségen bemutatták a P&G legújabb – a „Köszi Anyu!” kampányának keretében készült –„Pick Them Back Up – Hogy soha ne adjuk fel” című reklámfilmet is, amely a vállalat 2012. évi Londoni Olimpiai Játékokon debütáló, több mint 21 milliós nézettséggel büszkélkedő „Best Job” filmjének folytatása. Az új film köszönetet mond az édesanyáknak a gyerekeiknek nyújtott támogatásért, bátorításért, és a küzdeni akarásra tanításért. A film négy olimpikon édesanyjának történetén keresztül mutatja be azt a hosszú utat, amelyet ezek a nők gyermekeik sikeréért jártak be, és amely nélkül a sportolók nem teljesíthették volna be álmaikat.

A fogadalomtételt csapatgyűlés követte, melyen rövid tájékoztatás mellett a Magyar Csapat tagjai megkapták szocsi akkredtitációjukat.

Az olimpiai delegáció január 30-án, csütörtök este indul az orosz tengerparti városba.

 

A MOB közgyűlésének határozata értelmében az alábbi versenyzők indulnak a XXII. Téli Olimpiai Játékokon, Szocsiban:

Rövidpályás gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Béres Bence, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Darázs Rózsa.

Gyorskorcsolya: Nagy Konrád.

Alpesi sí: Berecz Anna, Miklós Edit, Farkas Norbert.

Sífutás: Szabó Milán, Simon Ágnes.

Sílövészet: Gombos Károly, Szőcs Emőke.

 

Forrás: MOB.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!