Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

A MOB elnöksége javaslatot tett a 2014-es költségvetésre

Borkai Zsolt vezetésével ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége hétfőn, a szervezet székházában. A megbeszélésen a vezető testület többek közt javaslatot tett a 2014-es költségvetésre, továbbá tájékoztatást kapott az idei, nanjingi, II. Ifjúsági Olimpiával kapcsolatban.

 

Az elnökség tárgyalta a MOB 2014-es költségvetését, melynek elfogadása a január 27-ei MOB-közgyűlés egyik fő napirendi pontja és feladata lesz, a Szocsiba utazó Magyar Olimpiai Csapat összetételének jóváhagyása mellett. A szervezet idén, 11 milliárd 613 millió forinttal gazdálkodhat.

 

A megbeszélésen napirendre került a tavaly ősszel indított Kiemelt Edző Program; elhangzott, a programban résztvevő szakemberek száma idén 161-re nőtt, kritériumként továbbra is jelentősége van az elmúlt időszak eredményességének. Döntés született a versenysport és olimpiai felkészülés, továbbá az utánpótlás-nevelés központi feladatainak a támogatásáról, továbbá a Szervátültetettek Világjátékain eredményesen szerepelt sportolók elismeréséről.

 

A 2014-es nanjingi, II. Ifjúsági Olimpiai Játékokról dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató adott tájékoztatást, melyben elmondta, a NOB által alapított olimpiai eseményt a sport, a kultúra és a nevelés jegyében rendezik; Magyarországot 55-60 fős küldöttség képviselheti. A NOB-tól támogatást kapott a MOB, melyet a felkészülésre fordíthatnak. A játékok alatt elvárás, hogy a teljes időtartamban részt kell venniük a fiatal sportolóknak a különböző eseményeken.

 

Az ülésen a MOB vezető munkatársai mellett részt vett Szekeres Pál sportért felelős valamint Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, továbbá Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is.

 

Kiss Norbert tájékoztatásként elmondta, a TAO-ellenőrzés a jövőben az államtitkárság feladata lesz.

 

„Az elmúlt időszak eredménye, hogy rendkívüli állami támogatással, 16 sportágban elindulhatnak az olimpiai sportágfejlesztési programok. 2014-ben több mint 11 milliárd forint felosztási feladatait látja el MOB, ebből biztosítjuk az olimpiai felkészülés mellett a Kiemelt Edző Program, a Gerevich-ösztöndíjrendszer, az utánpótlás-nevelési és a különböző tagozati programok forrását is. Kormányzati szándék, hogy minél gyorsabban eljussanak a pénzek a felhasználóhoz, a szövetségekhez, egyesületekhez. Soha ilyen még nem volt, ami a közeljövőben várható: a gyors előkészítés, szerződéskötések után, akár már februárban elindulhat a finanszírozás. Hosszú távú célunk, hogy minél többen sportoljanak, nagy utánpótlás-bázis épüljön ki, ez lehet az olimpiai siker záloga is. Idén két, jelentős olimpiai eseményen vesz részt a Magyar Csapat: februárban a XXII. Téli Olimpiai Játékokon, majd augusztusban a II. Ifjúsági Olimpián” – foglalta össze az ülés után Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

 

Forrás: MOB.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!