Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Meghosszabbítják az iparvágányt a győri ipari parkban

Tovább fejlődik a Győri Ipari Park. Európai uniós, állami és önkormányzati forrásokból meghosszabbítják a győri iparvágányt.

 

A munkálatok a jövő év június végére készülnek el, így az iparvágány 1,9 kilométerrel lesz hosszabb, ezzel továbberősödnek Győr infrastrukturális adottságai.

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Győr-Szol Zrt.-n keresztül immáron 100 százalékos városi tulajdonban lévő Győri Ipari Park menedzsmentje kiemelten kezeli, hogy az itt letelepedett cégek olyan infrastruktúrát használhassanak, amelyek igényeiknek megfelelnek, valamint további letelepedni vágyó cégek számára is vonzóak. Az Ipari Park M1-es autópálya melletti elhelyezkedését, a péri repülőtérhez való közelségét tovább erősíti az iparvágány meghosszabbítása. A park cégei jelezték, hogy nagy segítséget jelentene, ha a jövőben vasúton tudnák megoldani gyáruk alapanyaggal való ellátását, illetve a kész termékek elszállítását.

 

Borkai Zsolt polgármester elmondta: sokat dolgozott a város azért, hogy megvalósulhasson ez a beruházás, örömteli, hogy a mai napon elindulhat a projekt. Az iparvágány megépítése egy újabb lépés a jövő felé, amelyet az önkormányzat a győri cégekkel, vállalkozásokkal közösen épít. Győr immáron földön, vízen, levegőben és vasúton is ki tudja szolgálni a helyi vállalkozások igényeit. Minden beruházást az motivál, hogy nőjön a foglalkoztatás, a munkáltatók és a munkavállalók egyaránt elégedettek legyenek, ezért is csökkenti Győr városa 2 százalékról 1,8 százalékra az iparűzési adó mértékét (ami mintegy 10 százalékos tehercsökkenést jelent a vállalkozásoknak), és ezért épül az iparvágány is.

 

A tervezett vágány az ipari park jelenlegi, I. számú vágányának meghosszabbításaként épül. Összes költsége 806 millió forint, melynek 65 százalékát, 523 millió forintot egy, az Európai Unió és a magyar állam által finanszírozott pályázat útján nyerte el a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. A 281 millió forintos önrészt Győr városa biztosítja a Győri Ipari Park tulajdonosán, a Győr-Szol Zrt.-n keresztül.

 

A Győri Ipari Parkban Kft. 1991-ben alakult osztrák-magyar vegyesvállalatként. 2012-ben jelentős változások történtek: a győri városüzemeltetési társaság (Győr-Szol Zrt.) lett a Kft 100 százalékos tulajdonosa. Az általuk üzemeltetett parkban jelenleg 104 cég rendelkezik területtel és átlagosan több mint 5.000 ember dolgozik. Fő feladatuk a Győri Ipari Park eredményes menedzselése. A park sikerei is hozzájárultak ahhoz, hogy a régiót jellemző munkanélküliségi ráta messze országos átlag alatti, miközben az egy főre jutó GDP meghaladja az országos átlagot.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!