Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Ferenc pápánál járt audiencián Borkai Zsolt

A 42. EOC közgyűlés zárónapján A 2015. évi I. Európa Játékokról szóló beszámolót követően az európai olimpiai bizottságok küldöttjeit Ferenc pápa fogadta audiencián a Vatikánban, így Borkai Zsoltot a MOB elnökét és Szabó Bencét a MOB főtitkárát is.

 

 

Ferenc pápa beszédjében felhívta az Olimpiai Mozgalom és a nemzetközi sportvilág vezetőit, hogy a sportot nevelési céllal használják a társadalmak és a fiatal generációk fejlődése érdekében. Kiemelte, hogy a sport maga a harmónia, de ha a pénz és siker utáni erkölcstelen hajsza eluralkodik rajta, a sport és annak harmóniája elveszhet.„Mindannyian tudatában vagyunk annak az elvárásnak és szükségnek, hogy olyan versenyzők és sportolók nevelését kell megvalósítani, akiket az egyenesség, erkölcsi erő és a felelősségvállalás iránti fogékonyság vezérel. A sport az az egyetemes nyelv, amelyet az egész világ beszél és megért, amely határokon, kultúrán, emberi fajon, vallásokon és ideológián átível. Ezért a sport rendkívül értékes erőforrás és ezért kérem Önöket, hogy a sport a fiatalabb generációk számára a béke, a kölcsönös megértés és harmonikus egymás mellett élést szolgálja, az emberiség érdekében” – mondta zárszavában Ferenc pápa a 49 tagország sportvezetői előtt.

 

Mob.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!