Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Akadálymentes felújítások a Fekete István iskolában

Az önkormányzat támogatásával több felújítás is megvalósult az intézményben, ahol a mozgáskorlátozott diákok számára akadálymentesített vizesblokkok is épültek…

 

A felújítás átadásán Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, Győrben az önkormányzat hagyományosan nagy figyelmet fordít arra, hogy a fiatalok megfelelő körülmények között bővíthessék ismereteiket. Hozzátette, bár az iskolák fenntartói rendszere megváltozott, az önkormányzat továbbra sem engedi el a város intézményeinek kezét. A most átadott beruházás is azt a célt szolgálja, hogy gyermekeink a lehető legjobb környezetben tanulhassanak.

 

Szegediné Bozzay Katalin a III. számú Gazdasági Működtető Központ igazgatója lapunknak elmondta, az iskola B jelű épületében három szinten történt meg a vizesblokk-felújítás és a hozzá kapcsolódó tetőszigetelés is, amelyhez a győri önkormányzat közel 12 millió forinttal járult hozzá, Szabó Erik önkormányzati képviselő pedig további 1,1 millió forintot biztosított a munkálatokhoz. A mozgássérülteknek készült akadálymentesített vizesblokkok kialakítását az önkormányzat és a Kantharosz-Gála civil szervezői közel két-két millió forinttal támogatták. Megvalósult a lépcsőház és az aula meszelése is.

 

Az iskola tanulói és dolgozói nevében Kaszás Lászlóné az intézmény igazgatója mondott köszönetet, a mozgássérült diákok szülei nevében pedig Csongrádi Zoltán hangsúlyozta a fejlesztés jelentősségét. Mint mondta, az intézményben már három osztályban foglalkoznak a mozgáskorlátozottak fejlesztésével, ezért is volt nagy szükség a számukra is könnyen használható mellékhelyiségekre. Hozzátette, az iskolában a tárgyi feltételek javulása mellett köszönetet érdemel az a színvonalas munka is, amelyet az itt dolgozó pedagógusok végeznek. Az intézmény emléklapok átadásával, a diákság rövid műsorral tette emlékezetessé az átadás napját a támogatók számára.

 

Gyor.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!