Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Megújult Marcalváros II. orvosi rendelője

A felújított Mécs László utcai rendelőt Borkai Zsolt polgármester adta át 2013. október 15-én…

 

Borkai Zsolt polgármester a helyszínen elmondta, az önkormányzat rendelő-felújítási programjának vezérelve az egy orvos, egy rendelő célkitűzés volt, amely Győrben már megvalósult, és a betegek egyre jobb körülmények között vehetik igénybe az alapellátás szolgáltatásait. A feltételek javulása az ellátás színvonalának emelkedését is jelenti. Hozzátette, a Mécs László utcai rendelő felújítása egy folyamat volt, amelyből az önkormányzat és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) mellett a rendelőben dolgozók is kivették a részüket.

 

Rózsavölgyi László, a terület önkormányzati képviselője kiemelte, a városrész közelmúltban megszépült főterén egy megszépült rendelő is várja a Marcalváros II-n élőket. Hangsúlyozta, hatezer ember számára biztosít kellemesebb, korszerűbb körülményeket a megújult épület, ahol a beruházás révén jelentősen javultak a gyógyítás feltételei. Az itt dolgozók nevében Dr. Muzsay Géza mondott

 

köszönetet a városnak, aki maga is kivette a részét a fejlesztésből, hiszen rendelőjének felújításához nagymértékben hozzájárult. Mint mondta, a győri önkormányzat országosan is példaértékűen segíti a háziorvosokat, hiszen a sorozatos rendelő-felújítások mellett jelentős anyagi támogatással segíti a praxisok működését is.

 

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény kezelésében lévő rendelőépületben az elmúlt évek során liftet építettek az akadálymentesítés érdekében, felújították a földszinti vizesblokkokat, az épület előtti térburkolatot, kicserélték a külső nyílászárókat és megvalósult az emeleti váróterem világításkorszerűsítése is összesen több mint 16,5 millió forint értékben. A belső felújítások mellett egyre inkább szembetűnővé vált az épület külső homlokzatának korszerűtlen, hőtechnikailag és esztétikailag kifogásolható állapota. Az EESZI Műszaki Ellátó Szervezete elvégezte a teljes homlokzat hőszigetelését, festését, és több kisebb kísérő munkát. A rendelő felújításának teljes költsége az elmúlt négy évben több mint húszmillió forint volt, nem számolva az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény saját munkájának értékét.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!