Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Átadták a Kodály-Földes körforgalmat

A Kodály Zoltán és a Földes Gábor utca kereszteződésében a hagyományos csomópont helyére körforgalom épült, amelyet 2013. október 9-én adtak át…

 

Az átadáson Borkai Zsolt polgármester elmondta, a Kodály utca – Földes Gábor út négyágú útkereszteződése hagyományos, KRESZ táblákkal szabályozott csomópont volt, de a járműforgalom folyamatos növekedése, és a jelentős gyalogos forgalom nehézkessé tette az áthaladást, és sajnos évente több kisebb baleset is történt a kereszteződésben. Az önkormányzat a probléma megoldása érdekében döntött a körforgalmú átépítés mellett úgy, hogy egyben a kerékpáros kapcsolatot is biztosították a Szigethy Attila út irányába. A beruházással a közeli iskolákba igyekvő gyerekek közlekedése is sokkal biztonságosabbá vált.

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kiemelte, a kivitelezést megelőzően a Pannon-Víz Zrt-vel közös beruházásban kicserélték az ivóvíz vezetékeket a csomópont alatti területen, ezt követően július végén elkezdődött az érdemi útépítési munka. A 30 méter külső átmérőjű körforgalom a tanévkezdésre elkészült, szeptemberben és október elején a járda és kerékpárút aszfaltozások, a forgalomtechnikai munkák és növénytelepítések folytak. Az új körfogalom közel 600 tonna aszfaltot igényelt, a körsziget közepéről világító fénytornyon kívül még 13 új közvilágítási oszlop segíti a minőségibb közvilágítást fémhalogén fényforrásokkal.

 

Radnóti Ákos a terület egyik önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a körforgalom megépültével az egész utcakép megváltozott, hiszen a növényesítés nem csak itt, de a szomszédos Kuopio parkban is megvalósult, ahol újra működik a szökőkút és az ivókút is, és a padokat is kicserélték. Szabó Erik a terület másik önkormányzati képviselője hozzátette, a Kodály utca megújítása egyrészt biztonságosabbá tette az autós, a kerékpáros és a gyalogos közlekedést, másként esztétikusabb városképet is eredményezett.

 

A 80 millió forintból megvalósult új körforgalom a negyvennegyedik a városban.

 

Forrás:Győr.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!