Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

A jelen tehetsége a jövő példaképe

A győri úszósport központjának számító Móra Ferenc Általános és Középiskolában pódiumbeszélgetést tartottak csütörtökön, melyen részt vettek az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) érmes úszói, Matyasovszky Dalma, Szilvási Gréta és Sztankovics Dóra, valamint az iskolában tanuló Varga Dominik. A sportolókat az intzémény példaképként szeretné azok a fiatalok elé állítani, akik a 2017-es győri rendezésű EYOF-on vehetnek majd részt. Mellettük köszöntötték az intézményben tanuló kajak-kenusokat és edzőiket is, akik kiemelkedően szerepeltek a versenyszezonban.

 

 

A rendezvényt Csengeri Mária főigazgató, Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató nyitotta meg. Borkai Zsolt egykori mórás diákként elmondta, nagy öröm számára, hogy volt iskolája ilyen sok tehetséget nevel a mai napig. Hozzátette, a győri EYOF nagy lehetőség minden fiatal számára, a versenyuszoda elkészültével pedig minden feltétel adott lesz az úszósport sikeréhez is.

 

 

A Magyar Úszó Szövetség képviselői megbeszélést is tartottak a rendezvény előtt, hiszen Győr egyike azon regionális központoknak, amelyekben összefogják a szakmai munkát. A tervek szerint már a 11-12 éveseknek havonta technikai edzéseket tartanak a regionális központokban, ahol esetenként a legkiválóbb hazai szakemberek vezetésével zajlanak majd a foglalkozások, sőt időről időre egy-egy ilyen összetartáson részt vesznek majd a kicsik példaképei is. Petrov Iván területi vezető mellett jelen volt az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna, valamint Selmeci Attila szakfelügyelő és Tőrös Károly utánpótlás szövetségi kapitány is.

 

 

Tőrös Károly 1965-ben hagyta el Magyarországot, edzőként Belgiumban és Dél-Afrikában dolgozott, utóbbi országból tudta hazacsábítani Kiss László szövetségi kapitány. A szakember elmondta, azért tért vissza hazánkba, mert olyan sportpolitikai döntéseket hoztak, amelyre korábban nem volt példa. A soha nem látott mértékű támogatásnak köszönhetően remek feltételek között lehet dolgozni, így visszaadhatja mindazt, amit a magyar úszósporttól kapott. A győri úszósportról elmondta, nagyszerű munkát végeznek itt, ennek eredménye Varga Dominik utrechti ezüstérme is. Ahogy fogalmazott, minden esély megvan rá, hogy a sportvárosban az úszók is felzárkóznak a többi sportág eredményeihez.

 

Forrás: gyorplusz.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!