Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Borkai Zsolt és Szabó Bence is üdvözölte Thomas Bach megválasztását

Mint Szabó Bence, a MOB főtitkára a szavazást követően Buenos Airesből elmondta, ő és Borkai Zsolt, a MOB elnöke is üdvözölte az új NOB-elnök, dr. Thomas Bach megválasztását.

 

Borkai Zsolt a nyár közepén járt Németországban, ahol találkozott az akkor még NOB-alelnökkel, aki egyben a Német Olimpiai Bizottság elnöki tisztét is ellátta. A két elnök így ismerősként köszönthette egymást Buenos Airesben, a NOB 125. kongresszusán.

A két sportvezető személyes, jó kapcsolatot ápol egymással. A nyári találkozó (lásd fotó) alkalmával Borkai Zsolt bemutatta a magyar sport helyzetét, valamint áttekintették többek közt a sporttal kapcsolatos, két ország közötti együttműködési lehetőségeket is.

 

A kétszeres olimpiai bajnok vívó, Szabó Bence, az új NOB-elnökben, egyben olimpiai bajnok vívótársát is üdvözölhette. Mint a MOB főtitkára elmondta, külön öröm, hogy ismét európai elnök vezetheti az Olimpiai Mozgalmat az elkövetkezendő nyolc esztendőben, melyre Thomas Bach megbízatása szól.

 

A nyolc esztendő a jelenlegi szabályok értelmében négy évvel megtoldható, így lehetett Rogge 12 évig a NOB első embere.

 

Thomas Bachról készült cikkünket itt olvashatja.


MOB.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!