Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Győrben köszöntötték az árvízi védekezés résztvevőit

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter adott számvetést és Borkai Zsolt polgármester mondott köszönetet az árvízi védekezés során térségünkben szolgálatot teljesítő katonáknak…

 

Magyarország történetének legnagyobb árhullámának levonulása után, a védekezésben aktívan résztvevő katonákat 2013. június 27-én, csütörtökön köszöntötték a Magyar Honvédség ünnepi állománygyűlésén Győrben, a Széchenyi téren.

 

 

Az ünnepségen Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, Győrben is minden korábbi rekordot megdöntött a vízállás, szerencsére szilárdan álltak a gátak. De itt is folyamatos jelenlétre, homokzsákolásra volt szükség, nem is beszélve arról a hihetetlen munkáról, amit a Szigetközben dolgozók segítése, ellátása érdekében tettek az emberek. „Büszke vagyok arra, amit a győriek és a környező településeken élők tettek egymásért, egymás megsegítéséért. Senki nem gondolkozott, mikor arról volt szó, hogy lapátot kell emelni, Magyarország az árvíz idején egységes, és mindenkivel szemben szolidáris tudott lenni.'

 

„A katona nem kérdez, nem éhes, nem álmos, teszi a dolgát ott és akkor, amikor arra szükség van. Napokon keresztül dolgozó, szinte alig pihenő hivatásosok, tartalékosok és önkéntesek állták a sarat a gátakon. A mindennapok hőseiről szólt ez a pár nap. Egyszerű emberekről, akik közös cél érdekében eggyé kovácsolódtak. Hőssé vált a katona, de hőssé vált a gátakon dolgozó tanuló, a kőműves, vagy éppen a jogász is. Együtt sikerült feltartóztatnunk a nagy vizet, együtt sikerült az, ami előbbre viszi az országot: összefogni!”

 

 

„Honvédek, elvégeztétek a rátok bízott munkát!” – ezekkel a szavakkal kezdte dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter köszönetnyilvánítását a katonák felé. Mint mondta, a magyar nemzet ismét megmutatta erejét, méghozzá az összefogás által, amelynek segítségével minden idők legnagyobb árhullámával szemben sikerült megvédeni otthonainkat. A miniszter elmondta, országosan 8500 katonát vetettek be, 800 járművet állítottak szolgálatba, amelyek összesen 493 ezer kilométert jártak be. A honvédek több mint 1,5 millió munkaórát teljesítettek. A helikopterek 101 repült órával járultak hozzá Győrújfalu megvédéséhez, a katonai búvárok pedig összesen 730 órát töltöttek a vízben. Győr-Moson-Sopron megyében több mint 2000 katona 102 ezer munkaórát volt szolgálatban.

 

 

 

A honvédelmi miniszter kiemelte, a drónok, vagyis a pilóta nélküli robotrepülőgépek, amelyek teljes mértékben magyar fejlesztések, jó szolgálatot tettek, hiszen rendkívül fontos információkat szolgáltattak a gátak állapotáról.

 

A honvédek csapatzászlóira köszönetképpen Borkai Zsolt polgármester kötötte fel a díszszalagot a város nevében, őt pedig a megvédett szigetközi települések vezetői követték.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!