Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Az árvízi helyzetről

Borkai Zsolt polgármester közleménye az árvízi helyzetről és a Győr+ rádióban elhangzott interjú letölthető hanganyaga…

 

Borkai Zsolt Győr polgármestere nyugalomra inti a lakosságot, mint elmondta: Győrben és a környező településeken szisztematikus, tervszerű munka folyik. Pánikkeltésnek semmi értelme, jelen pillanatban a Vízügy tájékoztatása alapján az előrejelzések azt mutatják, hogy a szükséges védekezési feladatok ellátása mellett a városi árvízvédelmi rendszerek a 2002-es árvíz szintjénél magasabb vízállás esetén is megvédik a várost. A jelenlegi előrejelzések szerinti legmagasabb vízállás sem fogja veszélyeztetni Győr biztonságát. Hozzátette, a katasztrófavédelem és a társszervek együttműködése révén zajlik a feladatok végrehajtása. A város folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és az előrejelzéseket, kapcsolatban áll a hivatalos szervekkel és mindent megtesz azért, hogy Győrben a legkevésbé okozzon problémát az árhullám – szükség esetén pedig a környező településeknek is segítséget nyújt.

 

A polgármester köszönetet mondott a győrieknek azért, hogy ismét önzetlenül segítenek, és arra kéri az önkénteseket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak arról, hogy melyik területen milyen segítségre van szükség. Erről a Győr-Moson-Sopron megyében élők a 06 96 529-539-es telefonszámon érdeklődhetnek. A Győr+ Rádió, ahogy a március 15-i rendkívüli hóhelyzetben, úgy most is folyamatosan beszámol a friss hírekről, az árvíz alakulásáról, és az önkénteseket érintő információkról. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki utazni szándékozik, indulás előtt mindenképp tájékozódjon a közlekedési lehetőségekről a lezárt útszakaszok miatt.

 

Borkai Zsolt kifejtette, hogy minden eshetőségre fel kell azonban készülni, ezért Győr kész tervvel rendelkezik arra vonatkozóan, ha egyszerre több ezer embert kell elszállásolni, legyen szó akár a várost körülvevő települések lakosairól, vagy akár a győriekről. Erről az eshetőségről azonban egyelőre nincsen szó.

 

A polgármesterrel készült Győr+ Rádiós interjú innen letölthető!

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!