Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

BL-győztes győri lányok! Bajnok győri fiúk!

Kettős győzelemmel hódította el a Bajnokok Ligája trófeáját a Győr.

 

 

 

A veszprémi csarnok zsúfolásig megtelt, a találkozó előtt a szurkolók kellően bemelegítették a torkukat, hogy aztán a csapatok bemutatásánál hangorkán fogadja a zöld-fehér lányokat. Az ellenállhatatlan hangulat a mieinket repítette, a Larvikot megbénította. Az első percekben az ETO állva hagyta ellenfelét. Lunde védései és a nagyszerű támadások révén a mieink 9-2-re húztak el, ekkor összesítésben már 10 gólos volt a győri előny. Ezután a norvégok magukra találtak, 12-8-ra jöttek fel, de a félidőig az ETO tudott újabb gólt dobni, így a szünetben 13-8-at mutatott az eredményjelző. A két játékrész között kiderült, az egyik szurkoló hölgy különösen is boldog lehet, hiszen ő nem csak a vezetésnek örülhetett, de annak is, hogy barátja a meccsen kérte meg a kezét. Az „igennek” több ezren tapsoltak.

 

 

A második félidő is Lunde-védéssel és újabb ETO gólokkal indult, 17-10-nél újra +10 volt összesítésben. A rendkívül magas színvonalú találkozó vége felé a győri lányok egy kicsit kiengedtek, ami nem csoda, tetemes összesítésbeli előnyüket tudván. A lefújás előtt néhány perccel a nagy riválisnak sikerült kiegyenlítenie, de Görbicz hetesből még tudott újabb gólt szerezni, így az ETO 23-22-re megnyerte a döntő második mérkőzését, ezzel a szezonban negyedszer is legyőzte a Larvikot és elhódította a BL-trófeát.

 

 

 

A meccs után óriási ünneplés kezdődött. Az aranyérmeket Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke akasztotta a bajnokok nyakába. A csapattársak a csodás pillanatot kihasználva előbb a születésnapos Görbicz Anitát köszöntötték fel, majd a sikerkovács Ambros Martint dobálták a magasba. Görbe meghatottan köszönte meg a többieknek a meglepetést, a szurkolóknak pedig azt a hihetetlen bíztatást, ami mindig új erőt adott a számukra. Mint mondta, „egész Európa láthatta, milyenek a győri szurkolók, akik a Valcea ellen a döntőbe segítették a csapatot, és most is kitettek magukért”.

 

 

 

A BL-győztes ETO-t este fél kilenc körül a Városháza előtt köszöntöttük.A lányok stílszerűen Audikkal érkeztek a színpadhoz, ahol már várta őket a több ezres tömeg. A csapat tagjait egyenként szólították a színpadra, és kezdetét vette az ünneplés.

 


Borkai Zsolt polgármester a bajnokokat köszöntve úgy fogalmazott, évek óta vártuk ezt a pillanatot, és most végre elérkezett. Hozzátette, tavaly a csapategységet hiányolta, idén azonban az ETO nagybetűs CSAPAT-ként küzdött, és hódította el a trófeát. Ehhez csatlakozott Thomas Faustmann az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója is, aki elmondta, végtelenül büszkék Európa legjobb csapatára. Kelecsényi Ernő klubelnök köszönetet mondott a szurkolóknak az egész éves buzdításért, a szponzoroknak, kiemelten az önkormányzatnak és az Audinak a támogatásért. A segítséget egy-egy aranyéremmel is megköszönték. Ambros Martin vezetőedző magyarul szólt az ünneplőkhöz: „Köszönöm szépen csapat, köszönöm szépen szurkolók, nagyon, nagyon boldog vagyok! Köszönöm szépen Győr!”


Borkai Zsolt nem csak a város ajándékát adta át, de a szezon legjobb fiatal játékosának járó díjat is, amelyet Kovacsics Anikó érdemelt ki. A BL-győztes lányokat a több ezer szurkoló még hosszasan ünnepelte a Városháza előtt a győzelem estéjén.

 

A szombati nagy nap után vasárnap folytatódott a győri sportünnep. Az ETO stadionban már délután programokat rendeztek, hiszen az 1963-as és az 1983-as bajnokcsapatot köszöntötték. A város az 50 és a 30 évvel ezelőtti aranyérmeseket ünnepelte, Borkai Zsolt polgármester az önkormányzat emlékérmét adta át az egykori sikerek kovácsainak, és akkor még csak remélni lehetett, hogy az este folyamán 30 év után ismét bajnok lesz az ETO. Fél szemmel mindenki a Debrecen-Videoton mérkőzést figyelte, ahol kedvező eredmény született, a Loki 2-1-re legyőzte a zöld-fehérek riválisát.

 

Az ETO és a Fradi párharcát tulajdonképp telt ház előtt rendezték, és a rendkívül izgalmas és mozgalmas mérkőzést a győriek egy tizenegyesgóllal megnyerték, ezzel három fordulóval a bajnokság zárása előtt tíz pontra, vagyis behozhatatlanra növelték az előnyüket, és megnyerték a bajnokságot!

 

Szép volt csajok, szép volt fiúk!

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!