Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Győr: Egy különleges könyv egy különleges városról!

A város gondozásában jelent meg az a Győrt bemutató kiadvány, amely az eddigiektől merőben eltérően, különlegesen látványos módon mutatja be városunkat. A könyv, melyben a tradíció és az innováció találkozik egymással…

 

A Győr könyvet a Könyvszalon keretein belül mutatták be először a nagyközönségnek, amelyben a képek dominálnak, a rövid szövegek pedig inkább egy-egy érzést, hangulatot, benyomást közvetítenek arról, amit mi, győriek érzünk kedvenc helyeinkről, történelmi emlékeinkről, szakrális és világi kincseinkről, rendezvényeinkről.

 

Borkai Zsolt polgármester a könyv bemutatóján elmondta, az önkormányzat évek óta tervezi egy az eddigiektől eltérő, reprezentatív kiadvány megjelentetését, amely azt a Győrt mutatja be, amit mi, győriek olyannyira szeretünk. Hozzátette, ebben a könyvben be tudjuk mutatni mindazt, amit erről a városról gondolunk, és amiért erre a városra büszkék vagyunk. Az olvasó láthatja a város szépségét, gazdasági erejét, kulturális pezsgését, sportosságát.

 

A kiadványnak már a hologram hatású borítója is arra sarkallja az olvasót, hogy vegye kézbe, fedezze fel mindazt, amit a szerzők be kívántak mutatni Győrből, a látványos nyomdatechnikai megoldások pedig tovább fokozzák az élményt. Történelmünk, kultúránk, gazdaságunk, szabadidős és sportéletünk páratlan pillanatai villannak fel, amelyek turistának és a városban élőnek egyaránt izgalmassá teszi ezt a könyvet.

 

Koloszár Tamás, a Győr könyv főszerkesztője kifejtette, 30 éve foglalkozik újságírással és 30 éve lett győri polgár. A kettős évforduló miatt is roppant büszke arra, hogy felkérést kapott erre a feladatra. A feladat pedig nem volt más, mint a szerzőgárdával együtt elkészíteni a világ legjobb Győr – könyvét. Kiemelte, olyat szerettek volna alkotni, amely európai mércével is figyelemre méltó, és amely valóban méltó módon reprezentálja a várost.

 

A könyv számos technikai érdekességet rejt magában. A már említett hologramszerű borító mozgatásával például megelevenedik a könyv kezdő képe. Az albumban nagyméretű, kihajtható oldalak is találhatók, több helyen pedig qr-kódok is feltűnnek. Ezek a kódok egy kódleolvasó telefonalkalmazás segítségével olyan oldalakat nyitnak meg, amelyeken a témába vágó filmek tekinthetők meg.

 

A könyvben számos győri kötődésű közéleti személyiség – művészek, sportolók, szakemberek – vallanak arról, hogy számukra mit jelent Győr, mi a kedvenc helyük, és miért szerettek bele a városba. A kiadványban található rövid szövegek szintén személyesek, egy-egy szép pillanatot, kellemes hangulatot ragadnak meg városunkból.

 

A könyv szerzői között a Győr+ több újságírója és fotósa is megtalálható, de amatőr fotósok alkotásai is helyet kaptak, akik képeiket az önkormányzat által hirdetett fotópályázatra nevezték be.

 

A könyv a Könyvszalon ideje alatt bevezető áron, 4490 forintért vásárolható meg Győr város standjánál, vagy a Baross úti látogatóközpontban. A könyvünnep lezárultával az exkluzív kiadvány a Látogatóközpontban szerezhető be 4990 forintos áron.

 

Részlet a könyvből:

 

„Esett az eső, és a hideg napról napra egyre jobban csípte az arcát reggelente. De ő ma is a hosszabb utat választotta: esernyőjével átsétált a Rába felett, s a Bécsi kapu térre érvén nyugtázta, Kisfaludy Károly ma is felírja jegyzetpapírjaira pennájával az iskolából elkésők nevét. Ezen mindig jót mosolygott. Ezután fordult be a Kazinczy utcába, elballagott a Széchenyi térig, majd visszakanyarodott, és a munkahelye felé vette az irányt. Ha kérdezik, miért kerül ekkorát, ő csak mosolyog: mert szeret itt élni…”

 

Forrás: Győr.hu

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!