Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Az Egyesült Királyság nagykövete Győrben

Jonathan Knott az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete szeptember 12-én, szerdán látogatott Győrbe, ahol Borkai Zsolt polgármesterrel folytatott megbeszéléseket.

 

A nagykövetet Borkai Zsolt hivatalában fogadta, ahol gazdasági, kulturális és oktatási témákat érintettek. A polgármester bemutatta a várost, kitért a jelenleg Győrben zajló fejlesztésekre és a jövőbeni elképzelésekre is. Hangsúlyozta, Győr a főváros után az egyik legdinamikusabban fejlődő nagyváros. Hozzátette, az önkormányzat szándéka, hogy minél több munkahelyteremtő beruházás valósuljon meg a városban. Győr az oktatási rendszerét is úgy alakította, hogy a piaci igényekhez megfelelő munkaerő álljon rendelkezésre.

 

Jonathan Knott elmondta, bár még csak fél éve tölti be hivatalát, már sok információt gyűjtött a magyarországi lehetőségekről. Legfőbb célja nagykövetként, hogy erősítse a brit-magyar kereskedelmi kapcsolatokat, ösztönözze a befektetéseket. Hidat szeretne képezni a két ország között, hogy minél több együttműködés valósulhasson meg. A nagykövet kiemelte, a fővárosi viszonyokat már feltérképezte, most azért jött éppen városunkba, mert Győrről, annak dinamikus fejlődéséről hall a legtöbbet. A polgármestertől azt kérte, hogy az önkormányzat és a nagykövetség folyamatos kapcsolatban álljon egymással és konzultáljon az új lehetőségekről.

 

A két fél a sport területét is érintette, Borkai Zsolt gratulált a londoni játékok sikeres megrendezéséhez. A nagykövet elmondta, az Olimpia kapcsán tapasztalattal rendelkező vállalkozásokat is tud ajánlani, hiszen tudja, hogy sikeres pályázat esetén 2017-ben éppen Győr rendezheti az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

 

A városházi látogatás után Jonathan Knott a helyi vállalkozások képviselőivel konzultál együttműködési lehetőségekről.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!