Köszöntöm a honlapomon!

Borkai Zsolt vagyok, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.
Köszönöm, hogy ellátogatott weboldalamra és megtisztel figyelmével! A honlapon betekintést nyerhet munkámba, céljaimba, mindennapjaimba.

Jó böngészést kívánok!

Serdülő Judo Európa-kupa Győrben

Ismét nagyszabású nemzetközi sportesemény helyszíne lesz városunk, hiszen június 16-17-én Győrben rendezik meg az ötödik Serdülő Judo Európa-kupát…

Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kifejtette, városunk kiemelt figyelmet fordít sportéletére, nem csak a felnőtt versenyzők, de az utánpótlás-nevelés tekintetében is.

Győr az elmúlt időszakban már számos rangos nemzetközi tornát rendezett, így kellő tapasztalata van a szervezésben. Az önkormányzat a judo Európa-kupát anyagilag is, 2,5 millió forinttal támogatja.

A versenynek azért is szívesen ad otthont városunk, mivel a judo tagja annak a kilenc sportágnak, amelyek szerepelnek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) programjában. Mint tudjuk, ha a nemzetközi szövetség elfogadja Győr pályázatát, úgy 2017-ben városunk ad otthont az EYOF-nak.

Borkai Zsolt a Magyar Judo Szövetség jelenlévő képviselőinek azt kívánta, hogy versenyzőik járjanak sikerrel a londoni olimpián.

Nagy György a szövetség főtitkára elmondta, a londoni ötkarikás játékokon nyolc versenyzőnk méreti meg magát, közülük többen éppen a korábbi Serdülő Judo Európa-kupákon tűntek fel. A főtitkár annak a lehetőségét is felvetette, hogy a 2017-es EYOF előtt Győr egy még rangosabb világeseménynek is helyet adhatna a serdülő korosztályt illetően.

Nagy András a Magyar Judo Szövetség sportigazgatója a hétvégi Serdülő Judo Európa-kupával és Vági Miklós Emlékversennyel kapcsolatban kifejtette, a Magvassy Sportcsarnokban három szőnyegen folynak majd a küzdelmek. Tíz ország (Magyarország, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Ausztria, Montenegró, Szerbia, Moldávia) több mint 300 versenyzője vesz részt a két napos viadalon.

A Program:


Június 16. szombat
 

7:30: mérlegelés

8:00: sorsolás

10:00: fiú 36,40,45, 50 és 55 kg, lány 36,40, 44 és 48 kg selejtezők

14:30: megnyitó ünnepség

15:00: bronzmérkőzések, döntők, díjátadás

 

Június 19. vasárnap

 

7:30: mérlegelés

8:00: sorsolás

10:00: fiú 60, 66, 73, 81 és 81+ kg, lány 52,57, 63 és 63+ kg selejtezők

15:00: bronzmérkőzések, döntők, díjátadás

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!